Nieuwsbrief mei 2020

 
De bestemmingsplanwijziging voor de plannen op de locatie van Hof Lindebeek, voorheen Stevenshof, in Stevensbeek is definitief goedgekeurd. 
 
Daarmee is de verwezenlijking van woongemeenschap Binnentuin op het terrein van Hof Lindebeek een belangrijke stap dichterbij gekomen. De gemeente Sint Anthonis en de provincie zijn enthousiast over de plannen.
Omdat het terrein en de gebouwen Rijksmonument zijn, worden er gesprekken gevoerd met Monumentenzorg over de concrete uitvoering van de plannen. Daarnaast worden er gesprekken met een landschapsarchitect gevoerd om het hele terrein een parkachtige uitstraling te geven.
In de drie woongebouwen voor de woongemeenschap, die gerealiseerd gaan worden achter het voormalige kloostergebouw, komen koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen. 
Er wordt duurzaam gebouwd. De woningen worden super geïsoleerd met cellulose (vermalen gebruikt krantenpapier), een dynamisch ademende isolatie. Er komen zonnepanelen op de daken en er wordt een lucht-water warmtepomp geïnstalleerd. De voor- en achterzijde van de woningen zijn van houtskeletbouw. Voor de vloeren en plafonds wordt circulair beton gebruikt. Het regenwater van de daken wordt opgevangen en hergebruikt voor de moestuin.                        
Voor de toekomstige bewoners geldt dat zij graag samen willen leven op een beschut terrein met goed nabuurschap en met zorg geven aan elkaar. Gezamenlijke activiteiten ondernemen en spullen delen horen ook bij wonen in de Binnentuin. Er komt een gezamenlijk huis voor de gemeenschap voor ontmoetingen en activiteiten.
Om elkaar goed te leren kennen voor we er gaan wonen, organiseert de vereniging eens in de vier weken op een zaterdag een ontmoetingsdag. Tijdens de coronacrisis organiseren we digitale beeld bijeenkomsten. Na opheffing van de beperkende maatregelen organiseren we weer ontmoetingsdagen in ’t Stekske, het dorpshuis van Stevensbeek.
Ook nu we elkaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten, kan ieder, die deze manier van leven en van wonen aanspreekt, zich aanmelden. Onze kennismakingsgesprekken doen we nu via een beeldscherm.
Volgens de planning, kan de bouw eind 2020 starten en kunnen de woningen voor de gemeenschap eind 2021 opgeleverd worden.
Inmiddels hebben veel belangstellenden zich opgegeven en is er een groep van 15 tot 20 serieuze aspirant-leden gevormd.
In de Binnentuin is plaats voor 23 huishoudens van alleenstaanden, stellen en gezinnen van alle leeftijden. Wij denken dat de woongemeenschap gaat bestaan uit 30 tot 35 volwassenen, eventueel met kinderen. 
Verdere informatie is te vinden op: www.binnentuin-hoflindebeek.nl