Nieuwsbrief januari 2020

                                                                                                                                                    

Na een drukbezochte informatieavond in november vorig jaar in gemeenschapshuis ’t Stekske in Stevensbeek is de ontwikkeling om op het terrein van Hof Lindebeek (voorheen Stevenshof) in Stevensbeek een woongemeenschap te realiseren in positieve zin verder gegaan.
Het bestemmingsplan is definitief gewijzigd, zodat de bouw van de woningen voor de woongemeenschap gerealiseerd kan worden. Het plan is dat achter het langwerpige lage hoofdgebouw 3 woongebouwen komen staan in een U-vorm. Daarmee ontstaat een grote binnentuin voor de bewoners van de gemeenschap. Er zijn woningen en appartementen in verschillende groottes voor gezinnen, stellen en voor alleenstaanden van alle leeftijden gepland. De gesprekken met ontwikkelaar Theo van der Maazen en architect Frans van de Looi gaan verder. Ter sprake komen de afmetingen van de woningen, de indelingen, de bouwmaterialen etc.
Inmiddels is de vereniging opgericht en deze heeft als naam binnentuin gekregen.
De ambitie van de initiatiefnemers is om een zorgzame gemeenschap te creëren voor de bewoners en voor de aarde. Wij zijn bezig een groep te vormen van mensen die graag straks bewoner van de gemeenschap willen worden. Tot nu toe zijn er zo’n 15 serieuze belangstellenden voor een woning.

Elke 4 weken houden we op een zaterdag een ontmoetingsdag om elkaar beter te leren kennen. Er kunnen nog nieuwe belangstellenden aansluiten. De eerstvolgende ontmoetingsdag is op zaterdag 8 februari in gemeenschapshuis ’t Stekske in Stevensbeek. U bent van harte welkom. ’t Is wel fijn als u aan Jo van der Putten laat weten dat u wilt komen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op onze website www.binnentuin-hoflindebeek.nl  vindt u veel informatie.